Cerca en aquest bloc

14 de juny del 2012

Petites accions de gran impacte per participar en la lluita contra la pobresa



Celebracions i solidaritat

Fa poc, un amic va assistir a un banquet de celebració, on hi havia uns convidats especials. El banquet no era especialment abundant: s’evitava el malbaratament, però era de molt  bona qualitat. La celebració s’ho mereixia, era una celebració d’una parella feliç, desprès de 50 anys de casament. Hi havia els fills, els nets, tots els parents i una colla d’amics. La parella que havia creat una gran família, es mereixia l'homenatge i calia celebrar-ho.  

L'organització
A la mateixa entrada del restaurant, en el plànol en que s’indicava la localització de cada taula i de cadascun dels convidat, hi havia una taula en que tots els convidats eren del Banc dels Aliments. Una vegada tots instal·lats, s’hi va dirigir i va veure que la taula situada en un lloc d’honor  va restar buida en tot el convit. Poc desprès els organitzadors ho varen aclarir públicament. El banquet era de celebració, de celebració d’un amor que havia durat durant més de 25 anys, cosa avui extraordinària. Però també era la ocasió per recordar que mentre que hi ha gent que és feliç, hi ha persones que pateixen gana.
Eren uns convidats de pedra, uns convidats invisibles que ens recordava una de les problemàtiques importants que ens envolten. Uns convidats a qui sovint no s'els hi dona la paraula, però que de forma cridanera ens fan donar compte que estem en un país on mentre unes persones són felices, d’altres pateixen l’exclusió social, la manca de feina. És per això que calia tenir-los també en compte, calia ser solidaris amb ells, formen part de la nostra societat. Potser aquesta solidaritat posició envers els mes necessitats,  és la que havia consolidat l’amor d’aquesta parella.

Una lliçó de solidaritat.
No es tracta de donar, sinó també de compartir   “Ara i Aquí” els problemes de prop de casa nostra, del barri, del poble de la ciutat. De la gent necessitada que viu i treballa a Catalunya.  S'havien posat d'acord amb l'empresa organitzadora de la celebració i els diners que corresponien a aquella taula van ser tramesos al Banc dels Aliments per tal de subvenir la creixent demanda d’aliments.

Proposició d’acció.
Es per això que el Banc dels Aliments, proposa a totes les empreses que s’han especialitat en la realització de banquets de noces, batejos, congressos, sopars d’empresa, reunions i celebracions d'incloure en el seu recull d'accions, aquest tipus d’acte solidari que consolida la responsabilitat social de totes les persones i de la pròpia empresa envers els més necessitats.

Avui tothom pot realitzar petites accions de gran impacte per participar en la lluita contra la pobresa
.
Carmen Clemente

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada